Olisiko nyt hyvä aika aloittaa jalkapallon harrastaminen?

Ilves-Kissat junioreissa lapsille ja nuorille ympärivuotinen jalkapalloharrastus Tampereella

Näin kevään kynnyksellä katse kääntyy erityisesti kohti ajatusta jalkapallon harrastamisesta. Tampereella on monta maineikasta jalkapalloseuraa mistä valita, ja jokaisen kannattaakin rauhassa tutustua toimintaperiaatteisiin ja valita omalle lapselle sopivin seura harrastaa.

Ilves-Kissat junioreiden edustusjoukkueisiin haetaan pääsääntöisesti try out:n kautta eli pelaaja voi tulla kokeilemaan miltä meno tuntuu ja valmennus tekee lopullisen päätöksen pelaajan sopivuudesta joukkueeseen. Joihinkin joukkueisiin on mahdollisuus päästä mukaan, vaikka aiempaa harrastustaustaa ei olisikaan. Olemme nähneet toiminnassamme, että hyvän motivaation kautta pelaaja kehittyy nopeastikin muiden tasolle, vaikka harrastaminen olisi aloitettu myöhemmällä iällä. Osa joukkueistamme on tällä hetkellä täynnä, mutta uusia joukkueita on perustettu vuosittain ja kannattaa aika ajoin kysellä mikä tilanne on omassa ikäluokassa. Meille ovat tervetulleita myös uudet joukkueet, jos sellaisen perustaminen kiinnostaa.

Vahvuuksiamme ovat laadukas sitoutunut valmennus, jatkuva ympärivuotinen jalkapallon harrastaminen ja kustannustehokas toiminta. Tämä tarkoittaa harrastamista kilpatasolla, kuitenkin kohtuullisin kustannuksin. Kaikki joukkueet pelaavat piirisarjan pelejä ja harjoittelemme ja pelaamme tosissaan, vaan emme aina niin totisesti. Jokainen pelaaja voi halutessaan harrastaa myös muita lajeja ja tuemme siihen seurassa eivätkä harjoitusmäärät kohoa viikkotasolla liian korkeiksi. Myös tämä voi olla tärkeä arvo, jonka perusteella oma harrastus, laji ja seura valitaan. Menestys ja kilpailu ovat tavoitteellisesti harrastavalle tärkeitä asioita, mutta yhtä tärkeää on hyvä yhteishenki, kaverit ja kannustava ilmapiiri. Tavoitteena on kannustaa ja innostaa lapset lajin pariin pidemmäksikin aikaa ja vaalia ystävyyssuhteita harrastuksen parissa. Pienessä ja uudessa junioriseurassa on vanhempienkin mahdollista vaikuttaa toimintaan ja tehdä siitä omannäköistä ja otamme mielellään lisää taustajoukkoja mukaan toimintaan.

Kurkkaa joukkueiden sivuille ja katso mihin joukkueisiin haetaan lisää pelaajia. Joissakin ikäluokissa (2016, 2015, 2013, 2012 punainen) voit kokeilla ja harrastaa lopun talvikauden vain Palloliiton pelipassin ja kilpaurheilun kattavan vakuutuksen hinnalla! Kysy lisää toiminnastamme jojoilta ja valmentajiltamme tai seuran puheenjohtajalta.

Ajankohtaista tietoa toiminnastamme näet kun otat Instagram-kanavamme ilveskissatjuniorit tai joukkueiden IG-tilejä seurantaan! Tervetuloa mukaan!

Ilves-Kissojen junioripelaajat potkaisemassa palloa kentällä
Kuva: Maija Heikura

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *